ПБО „С Ботев в сърцата“ – 2 В клас

ПБО „С Ботев в сърцата“ – 2 В клас

На 29.05.2024 г. учениците от 2 В клас имаха представителна изява по ПБО на тема „С Ботев в сърцата“. С вълнение те представиха своя музикално-поетичен рецитал пред ЗДУД г-жа Милена Петрова, учители и служители.
Декорацията на дъската беше изработена от учениците със съдействието на г-жа Дора Георгиева. Пред публиката оживяха Христо Ботев, съпругата му Венета и четниците. Децата с гордост разказваха за живота, подвига и саможертвата на поета-революционер. С много чувство рецитираха стихотворенията „Обесването на Васил Левски“ и „Хаджи Димитър“, а ученик в ролята на Ботев прочете писмото на войводата до семейството му.
Вечерта малките родолюбци с ентусиазъм представиха програмата пред родителите си. Стаята се огласи от химна на училището „Ботевци сме ние“, от песните „Татковина“ и „Радецки“, а тържеството завърши с изпълнение на всеучилищния химн „Кирил и Методий“. Г-жа Невена Ангелова и г-жа Пенка Ангелова пожелаха на своите ученици винаги да носят в сърцата си силата на Ботев, вярата му и порива му за свобода.