Браво, Цвети!

Браво, Цвети!

Цветелина Мартинова Денева от 3-ти А клас с класен ръководител Милена Петрова е отново с грамота от онлайн конкурса „Великденска магия“, организиран от читалището в град Мартен в Първа възрастова група – 7 г. – 13 г.

Цвети се включи и в международната инициатива withNature2020 за глобално съвместно произведение на изкуството, която обединява разнообразни общности по целия свят на Международния ден за биологичното разнообразие 22 май 2021 г.

Целта е да се ангажират местните хора с необходимостта да се защитят екосистемите на застрашените растителни или животински видове близо до тях и да се създаде визуално запомнящо се масово събитие, което да фокусира вниманието върху въпроса за загубата на биоразнообразие, по време на конференцията на ООН за биологичното разнообразие (COP15) в Кунминг , Китай.

Нашата ученичка нарисува къдроглавия пеликан, за да се включи в инициативата, защото това е една от емблематичните птици на Бургас, която може да се наблюдава често над града, за което получи награда.

Браво, Цвети!